Συνταγές

Ψάρι σε αλάτι (με συμβουλές)

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε ψάρι σε αλάτι (με συμβουλές) συνταγή;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Ένα πολύ πρακτικό και φανταχτερό κυρίως πιάτο. Πρώτα από όλα επιλέγετε το μέγεθος του ψαριού σας ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων (διαλέξαμε 3 κιλά, ήρθε σαν παρέα 7 ατόμων με όρεξη)

1~ Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας και δεν μας ενδιαφέρουν τα λέπια.

Προσθέτουμε τα ασπράδια σε 2~3 κιλά αλάτι. Ρίχνουμε νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε καλά το αλάτι με τα χέρια μας. Παίρνει συνοχή κοντά στη ζύμη.

3~ Ρίχνουμε αλάτι στο ταψί ανάλογα με το σχήμα του ψαριού, και το τοποθετούμε σε πάχος 1 δάχτυλο. Βάζουμε πάνω το ψάρι. Εδώ, προσοχή, σκεπάζουμε την κοιλιά με το δέρμα η μία πάνω στην άλλη για να μην μπει αλάτι μέσα.
Καλύπτουμε όλα τα μέρη του ψαριού με αλατόκολλα και το στέλνουμε στον φούρνο με κρέας. (Φυσικά, αν θέλετε, μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο μόνοι σας στο σπίτι, αλλά προσέξτε να επιλέξετε το μέγεθος που θα ταιριάζει στο 1. Si ~ ψάρι στο ταψί. 2. Μπορείτε να αγοράσετε δύο ψάρια και να χωρέσετε το ίδιο διαδικασία σε ένα δίσκο.)
4~ Ο χρόνος μαγειρέματος πρέπει να είναι περίπου 20 λεπτά για κάθε κιλό ψαριού (το ψάρι μας ψήθηκε για 3. 150 = 1 ώρα και 15 λεπτά)
Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κάνετε μια ωραία οπτική παράσταση ρίχνοντας κολόνια πάνω στο ψημένο ψάρι και καίγοντας το.

6~ Σπάμε προσεκτικά το αλάτι (με τη βοήθεια ενός σφυριού αν χρειαστεί) και βγάζουμε το ψάρι μας, και καθαρίζουμε προσεκτικά τη φλούδα και το ετοιμάζουμε για σερβίρισμα.

Ψάρι σε αλάτι (με συμβουλές) Συνταγή με φωτογραφία

Ψάρι σε αλάτι (με συμβουλές)
Ψάρι σε αλάτι (με συμβουλές)
Ψάρι σε αλάτι (με συμβουλές)
Ψάρι σε αλάτι (με συμβουλές)
Ψάρι σε αλάτι (με συμβουλές)
Ψάρι σε αλάτι (με συμβουλές)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button